24042017
[facebookall_login]
Delt (0)

HSV – den kedelige ”dino” bliver i Bundesligaen

Diekmeier of HSV Hamburg reacts after missing chance to equalize during their German first division Bundesliga soccer match against Eintracht Frankfurt in Frankfurt

Fredagens sejr i det 104. Nordderby mellem Hamburger SV og Werder Bremen var et lokalopgør med lidt mere på spil end sædvanligt. For begge klubber var en sejr ensbetydende med en næsten sikker overlevelse i Tysklands bedste fodboldrække.

Som bekendt slap HSV bedst fra mødet med en livsvigtig 2-1 sejr. Oven i købet blev det notorisk underpræsterende evighedstalent Pierre-Michel Lasogga den store helt med en ”doppelt-pack”, altså to scoringer. Det første mål gjorde i øvrig en ende på hans måltørke, som i denne omgang kom til at vare hele 666 minutter fra den seneste træffer. Som var på straffespark mod Dortmund d.20.november. Alle referencer til djævle og dertilhørende morsomheder er overflødige…

Med 37 point på kontoen og tre kampe tilbage skal meget gå galt, hvis den eneste klub, som har været med siden ligaens begyndelse i 1963 skal slukke det berømte ur på det lige så berømte Volkspark Stadion. Med syv point til direkte nedrykning og ét færre til playoff-pladsen samt adskillige hold imellem, skal de matematiske teorier sprænge alle rammer, hvis vi ikke også skal se de hvid/rød/blå i Bundesligaen i næste sæson.

Det er naturligvis glædeligt, hvis man er fan af klubben. Og dem er der mange af! For Hamburg er Tysklands næststørste by, og fanbasen trækker tråde til både resten af Tyskland, Holland og ikke mindst Danmark.

Fansenes glæde er naturligvis oprigtig og velundt, men i sportsligt perspektiv er der ikke meget at juble over. HSV er bare ikke noget godt hold, ej heller i denne sæson. Bevares, i fredags kom man godt ud af startblokken og var foran med 2-0 efter en halv time mod ligaens med afstand dårligste forsvar, som har lukket mål ind i samtlige kampe i denne sæson…

Men så kom nerverne og usikkerheden snigende, hvilket man har set adskillige gange i denne sæson. Og i flere sæsoner inden denne! Der er skrevet tykke bøger om HSV’s deroute og problemer, både på og udenfor banen.

Lidt bedre end sidste år
Hvis vi holder os til spillet indenfor kridtstregerne, så er der nok at tage fat på: I sammenligning med sidste år, hvor man lige som året forinden først reddede livet efter to nervepirrende playoff-kampe, så har pointhøsten været en anelse bedre denne gang. Allerede nu har man to point flere end efter hele grundserien i sidste sæson.

Derudover har man været begunstiget af, at de hold, som udgør den absolutte bund, har været endnu ringere end sidst. Håbløse Hannover er efter weekendens kampe enegyldigt ude, mens både Frankfurt og Bremen på ingen måde har imponeret. Næstefter egen lykke er andres ulykke det bedste for Hamburg…

Det er med andre ord ikke på egne dyder, at Hamburg har reddet sig i denne sæson. Sidste år viste en række spillere med Lewis Holtby i spidsten vilje, kampgejst og dræberinstinkt i de sidste kampe. Den vildskab er svær at få øje på i år.
Trods alt har man for en gangs skyld undgået at fyre træneren i sæsonens løb. Men Bruno Labbadia er ikke en mand med store visioner i Hamburg. Som ekspertkommentator Esben Hansen bemærkede det under transmissionen af kampen i fredags, så er han (Labbadia) nok mest fredet, fordi han sikrede overlevelse i sidste sæson.

Spillerne virker nærmest bange for at vinde. Man vogter i højere grad over det, man har, i stedet for at udnytte den gunstige position til at udbygge føringen eller bare undgå at lukke modstanderen ind i kampen. I stedet sætter man i bakgear og stiller alle mand i eget felt.

Werder fik reduceret i fredagens kamp, selv efter et brændt straffespark, og så blev der ellers lukket ned. Kort sagt, alibifodbold af værste skuffe, hvilket var ganske forståeligt i den akutelle situation, men også en taktik man har set i mange kampe i denne sæson, selv når det har været unødvendigt. Hele set-up’et virker gennemsyret af nervøsitet, overforsigtighed og uselvstændighed. Hvor er spilleglæden, kreativiteten og ærgerrigheden? Specielt når man har 57.000 entusiastiske tilhængere i ryggen hjemme på Volkspark.

Nu har man så svømmet sig i land for denne gang, men præcis som i adskillige af de foregående sæsoner efterlades man med flere spørgsmål end svar, når Hamburg tager hul på endnu en sæson i Bundesligaen. Den langsigtede løsning på krisen er svær at få øje på.

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.