24042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Bundesligaen 2016/17 – Bayern bliver mester!

Football Soccer - FC Ingolstadt 04 v Bayern Munich - German Bundesliga - Audi Sportpark, Ingolstadt, Germany 07/05/16 Bayern Munich's players celebrate after match. REUTERS/Michaela Rehle. DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER GAME. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050

Den nye sæson i Bundesligaen står for døren, og som altid på dette tidspunkt er det tid til at komme med forudsigelser og analyser af styrkeforholdet mellem Tysklands bedste fodboldklubber. De åbenlyse spørgsmål er naturligvis: Hvem bliver mester, og kan Bayern overhovedet trues?

Det ville være useriøst andet end at være klar i mælet og udnævne Bayern München som absolut mesterskabsfavorit. Selv om der er sket et par ændringer på et par centrale pladser i klubben hen over sommeren.

Først og fremmest er Carlo Ancelotti kommet til på trænerbænken i stedet for Pep Guardiola. Rettidig omhu, for uanset om catalaneren var en enestående mandskabsbehandler og en ypperlig taktiker, var han også en personlighed, som krævede meget og sled på sine omgivelser. Husk blot tilbage på historien om den mangeårige læge Hans-Wilhelm Müller Wohlfart, som pludselig røg i ”bad standing”, da han ragede uklar med Guardiola.

Og så må man ikke glemme, at det ikke blev til en Champions League-triumf i de tre år, Bayern var under catalansk herredømme. Succes i fodbold måles i titler, og den manglende europæiske triumf trækker alvorligt ned i karakteristikken af Guardiola.
Nu har Ancelotti overtaget roret, i ham har man fået en yderst kompetent afløser. Italieneren har vundet alt som både spiller og træner, så skudsmålsbogen er i orden. Samtidig minder hans fodboldfilosofi meget om forgængerens, så spillerne kan fortsætte deres arbejde uden at blive forvirrede over et stilskifte.

Endelig virker Ancelotti mere ”rund” og menneskelig end den til tider koleriske Guardiola. Der er ofte plads til et smil og en selvironisk kommentar, når holdet en sjælden gang har underpræsteret, så fokus skifter og det tiltagende pres er blevet for meget.

Alene på grund af Ancelotti er Bayern klare favoritter til at vinde Bundesligaen. Og nåh ja, så har Anchelotti jo allerede sikret sig et trofæ i denne sæson, da Dortmund blev besejret i Super Cup’en…

Nyindkøb har styrket Bayern
Inde på banen ser det også godt ud for de forsvarende mestre. Truppen er stort set uændret fra sidste år, men de få nyheder virker til gengæld spændende og rigtige: Mats Hummels er den stabilisator i midterforsvaret, som Jerome Boateng har manglet som makker i de seneste par sæsoner.

Der har ganske simpelt været pålagt Boateng for meget ansvar. Skiftende medspillere som Javi Martinez, Holger Badstuber og Mehdi Benatia har stået i skyggen af den formidable Boateng. Nu har han fået en yderst kompetent holdkammerat at dele opgaverne med. En mand, som han oven i købet kender indgående fra landsholdet. De to er formodentlig Europas stærkeste midterforsvar!
Derudover så man prøver på den (formodentlig…) purunge portugiser Renato Sanches’ fortræffeligheder under sommerens EM-slutrunde. Et uforglemmeligt mål mod Polen, og så var det internationale gennembrud sikret.

Og samtidig er der ingen, der taler om Mario Götze længere. Ham vender vi tilbage til, men faktum er, at udefra set har Bayern München gjort alt det rigtige, så man fremstår som en styrket mesterskabsaspirant.

Til næste år skal revolutionen til gengæld komme. Spillere som Phillip Lahm, Franck Ribery, Arjen Robben og Xabi Alonso holder en sæson til. Til næste sommer skal de ud, og så bliver det interessant, hvad der sker på Säbener Straβe…

Revolutionen er begyndt i Dortmund
Nærmeste udfordrer bliver nok engang Borussia Dortmund. Her startede revolutionen allerede sidste år med ansættelsen af Thomas Tuchel som afløser for Jürgen Klopp. Det skifte gav bonus i form af sprudlende fodboldspil, masser af mål og goodwill til træneren og profiler som Aubameyang, Marco Reus og Henrikh Mkhitaryan. Sidstnævnte er nu væk og erstattet af både den fortabte søn Mario Götze og landsholdsprofilen André Schürrle. I det hele taget fremstår Dortmund styrket i offensiven, som i forvejen var holdets fremmeste våben i sidste sæson.

Ud over de to førnævnte forstærkninger har man også gennemført lidt af en ungdomsrevolution. Dansk/tyrkiske Emre Mor er inde i en rivende udvikling og kan blive et hit allerede i sin første sæson i Bundesligaen.

Et hit bliver med sikkerhed en anden kantspiller, amerikanske Christian Pulisic, som i foråret blev den yngste ikke-tyske målscorer i Bundesligaens historie. En formidabel fysik, et eksplosivt antrit og en tilsyneladende upåvirkelig psyke gør, at den blot 17-årige (han bliver 18 i september) amerikaner går en strålende fremtid i møde.

Det er også værd at nævne andre talentfulde midtbanenavne som Julian Weigel, nyindkøbte Ousmane Dembelé og Felix Passlack som navne, der kommer til at præge toppen af ligaen i mange år endnu.

Der er dog ugler i mosen. Efter det meget hypede salg af Mats Hummels til ærkerivalen Bayern ser Dortmunds forsvar svækket ud. Barcelona-manden Marc Bartra er indkøbt som afløser, men hvor god er han? Det spørgsmål er svært at besvare om en mand, som kun har spillet cirka 60 ligakampe på seks sæsoner i Barcelona.

Selv om Bartra skulle vise sig at være lige så god som Hummels, mangler Dortmund stadig styrke i defensiven. Neven Subotic er ofte skadet og har i flere omgange været på vej ud af klubben. Sokratis Papastathopoulos mangler lige det sidste i sit topniveau, og Mathias Ginter viste sig at være bedst som back. Et køb af en absolut topklasse-midterforsvarer inden transfervinduet lukker, ville rette op på mangt og meget i Dortmund.

Kan Schalke 04 blande sig i toppen?
Dortmund og Bayern er styrkemæssigt så langt foran de øvrige klubber, at der nærmest skal en sensation af Leicester’ske dimensioner til, før en tredje klub kan blande sig i mesterskabskampen.

Skulle man pege på nogen, må det være Schalke 04. Trods alt. For Die Königsblauen er umiddelbart svækket med salget af stortalentet Leroy Sané, som var holdets bedste spiller i sidste sæson. Samtidig er den mangeårige forsvarsdirigent Joel Matip draget mod fjerne kyster og et samarbejde med Jürgen Klopp i Liverpool.

Hans afløser er den erfarne og brølstærke Naldo, som nu er på sit tredje stop i Bundesligaen, efter Bremen og Wolfsburg. Derudover har Schalke været både dygtige og heldige at gafle den talentfulde schweizer Breel-Donald Embolo fra Basel. Et ombejlet talent, som har valgt en klub på den helt rigtige hylde til at udvikle sine uomtvistelige fodboldevner i.

Endelig har man fået tilgang af en regulær vindertype i form af spanske Coke, som nærmest har gjort det til sin specialitet at vinde Europa League med Sevilla. Han kommer til at udfylde tomrummet efter Sané på højrekanten på bedste vis. I parentes bemærket har man samtidig en fin tradition med at få de bedste ud af spanske spillere i Schalke. Tag en spadseretur på gågaden i Gelsenkirchen og sig ”Raul”, og man får et stort smil til gengæld…

Endelig har Chelsea af uransagelige årsager tilladt venstreback’en Rahman Baba fra Ghana at vende tilbage til Bundesligaen. Han er en spændende, hurtig og moderne back-type, som kommer til at gøre meget godt for balancen på Schalkes kanter.
På trænerfronten kan sæsonen byde på det helt store gennembrud til Markus Weinzirl, som helt forståeligt valgte at søge nye udfordringer i en større klub, efter han gennem fire sæsoner opnåede de bedst mulige resultater med en efter tyske forhold lille klub som Augsburg.

Hans tilgang til spillet er positiv, offensiv og dynamisk. Nu har han bedre spillere til rådighed end han havde i Augsburg, og kan han få dem til at præstere på højeste niveau, kan det gå hen og blive en jubelsæson i Ruhr-distriktet.
Om disse forstærkninger er tilstrækkelige til at true magtbalancen i toppen af tabellen må tiden vise. Men på fredag bliver bolden givet op til endnu en sæson i Tysklands bedste fodboldrække, og alle de store klubber er bevæbnet til tænderne i en ny jagt på ”Die Schaale”. Viel Spa

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.