The perfect guide to the casino

Footy Opinion: Mourinho bør bygge United-holdet op om disse nuværende spillere – og disse skal købes

Mange rygter florerer og peger kraftigt i en retning af, at Jose Mourinho bliver træner for de røde djævle efter sommer. Et skifte virker nærmest allerede på plads, og interessant bliver det nu, om van Gaal får lov til at sidde sæsonen ud, eller enten Ryan Giggs eller Jose Mourinho skal tage over inden det bliver sommer.

Der vil i denne Footy Opinion ses på hvilke spillere den kommende United-træner bør bygge sit nye hold op omkring, og hvilke der skal købes ind til Manchester Uniteds decimerede mandskab.

For enhver Manchester United-fan har tiden efter Sir Alex Fergusons afsked været et sandt mareridt, og den ene kniv efter den anden er blevet boret ind i United-hjerterne. Det har givet sig til udtryk i at utallige rekorder er blevet ødelagt og flere årtiers storhed virker så langt væk som øst er fra vest.

Manchester United har siden Fergusons afsked sagt farvel til rigtig mange spillere, og nye spillere er kommet til. Udefra set er der dog ikke mange af de nye der virker til at have bragt et tilstrækkeligt niveau til United. Det er vel nærmest kun den unge komet Anthony Martial der virkelig har imponeret fansene på Old Trafford, mens spillere som Schneiderlin, Mata, Herrera, Schweinsteiger, Luke Shaw og Fellaini kun i glimt har vist at have niveauet til at spille på holdet der vil være Englands bedste.

Men hvad gør man nu?

United er i en position hvor spillet er så katastrofalt dårligt, holdånden det samme og fansene har længe været så utilfredse at buh-råb mod spillerne og træneren er mere reglen end undtagelsen. En trænerfyring af van Gaal virker fuldstændig uundgåelig. Den eneste chance han har for at blive er, at han lige pludselig får holdet til at sprudle og vinder alle kampene. Og det har jeg meget svært ved at se skulle ske. Med et hold der er tættere på at tabe 3-1 mod FC Midtjylland end at få uafgjort, er der lang vej til den absolutte top i Premier League, selv i en sæson hvor det udefra ser ud som om ingen ‘vil’ vinde Premier League.

Udgangspunktet fra sommerferien må altså være en ny træner, som vil bringe nye spillere ind. Højst sandsynligt dygtige Jose Mourinho. Men bliver det Mourinho, må portugiseren også være klar over hvilket klientel han får sig i de succes-vante Unitedfans. De vil underholdes. De vil vinde. De vil vinde stort. De vil sætte konkurrenter som Manchester City, Arsenal og Chelsea på plads, hvilket de ikke har kunnet gøre de sidste år. Og sidst men ikke mindst, vil de kunne konkurrere med hold som Bayern, Barcelona og Real Madrid på den internationale scene.

Følgende spillere, som Manchester United allerede har, mener jeg kan indgå i en startopstilling, under Jose Mourinho.

united1

De Gea
Darmian – Smalling – ? – Luke Shaw
? – Ander- Schweinsteiger – ?
-Martial – Rooney

Der er altså umiddelbart minimum 3 pladser hvor der skal købes ind. Og dér skal købes stort ind. For kigger man på holdet ovenfor, er der i mine øjne kun 2 verdensstjerner på holdkortet, nemlig David De Gea i målet og Wayne Rooney i angrebet. Hertil skal nævnes at De Gea nok gerne vil til Real Madrid til sommer, og at Wayne Rooney mere og mere ligner en mand der er ramt af at have spillet topfodbold i godt 10 år. Derudover er Bastian Schweinsteiger også aldrende, men han besidder stor rutine og har prøvet at vinde mange trofæer. Darmian, Smalling, Shaw og Martial er alle valgt grundet deres unge alder og niveau. Alle har potentialet til at kunne blive store profiler i Premier League, hvor Smalling, Shaw og Martial allerede har slået deres niveau fast med syvtømmersøm på et eller andet tidspunkt. Stabile præstationer fra disse spillere er dog pålrævet.

Ønskeholdet efter Mourinhos indkøb:

united2

De Gea
Darmian – Smalling – Laporte – Shaw
Marco Reus – Mario Gotze – Schweinsteiger – Bale
Martial – Rooney

Pladsen i midterforsvaret:

Der skal helt sikkert handles ind midterforsvarer ind, da alternativerne til Smalling og Blind er for dårlige. Blind har i denne sæson gjort det rigtig godt, men det slår mig stadig at han som spiller ikke oprindeligt er midterforsvarer. Derudover vil jeg fastholde at han endnu ikke har klassen til at være førstevalg i en klub som Manchester United. Alternativerne eller mulighederne om man vil, til denne position, kunne være Sergio Ramos, Raphael Varane eller Aymeric Laporte fra Athletic Bilbao. Laporte i Bilbao virker som den mest oplagte, men er også jagtet af både City og Barcelona.

Fløjspillerne:
Manchester United mangler de klassiske kantspillere, og må bare indse, at Memphis Depay aldrig har præsteret godt nok til at kunne retfærdiggøre købet af ham selv. På den anden kant har Jesse Lingard primært huseret i den seneste tid, og Lingard er ikke god nok. Alt for mange mislykkede aktioner og dårlige beslutninger. United må her hive pengepungen frem, og investere stort i nogle folk der kan gøre en reel forskel i Premier League.

Kan Mourinho lokke Gareth Bale væk fra Real Madrid, ville det være en klasse signing til venstrekanten, men United må nok indstille sig på, at skulle smide omkring 1 milliard efter den dygtige waliser. Til den anden kant har jeg placeret Marco Reus fra Dortmund, som måske er klar til at tage skridtet videre i karrieren. Reus vil nok heller ikke være billig, men har klassen og erfaringen til at kunne begå sig vel i Premier League. Alternativt kunne man kigge på to spillere der har gjort det fortrinligt i denne sæson, nemlig Riyad Mahrez eller Dimitri Payet.

Central midtbanespiller og angriber?

United mangler efter min mening også klasse på disse positioner. I den optimale opstilling er Herrera skiftet ud med ‘Das Jahrhunderttalent’ Mario Götze, der virker klar til at rykke væk fra Bayern München. Manglende spilletid og lyst til luftforandring skulle være de primære årsager for Götze. United kunne være en oplagt destination hvor han kunne blive genforenet med Bastian Schweinsteiger på den centrale midtbane.

Derudover får den kommende manager også brug for at hente en ny angriber. Alternativerne på toppen har været for ringe i denne sæson, når skaderne har ramt de røde djævle. Og da det ikke er muligt at hente brandvarme Chicharito tilbage til klubben, må de istedet kigge andetsteds. Spillere som Mauro Icardi, Harry Kane eller Aubameyang bør kunne lokkes til Manchester hvis ellers summen er stor nok. Alle tre har vist sig som klasseangribere og målmaskiner i mere end én sæson.

Og hvis alle disse handler skal kunne gennemføres, skal der selvfølgelig også nogen ud den anden vej. Jeg mener at Mourinho bør sælge spillerne: Memphis Depay, Ashley Young, Michael Carrick, Antonio Valencia, Juan Mata, Phil Jones og Marouane Fellaini. Allesammen fordi de ikke længere har niveau til at gøre Manchester United til engelske mestre, lige med undtagelse af Juan Mata. Den dygtige kreatør vil blive ofret grundet hans akavede historik med Jose Mourinho i Chelsea.

Mest læste på Footy.dk

1. Messi YDMYGER Celta Vigo: Afleverer bolden på et straffespark
2. Sjov brødre-historie om Milans 16-årige kometkeeper
3. Manchester United-stjerne festede til tidligt om morgenen og var i infight
4. Englændere giver Kasper Schmeichel vildt kælenavn efter én særlig aktion mod Arsenal
5. Frisk spillefugl vinder store penge på at gætte én speciel målscorer i Liverpools kæmpe-sejr

Skriv en kommentar

OVERSIGT

Scroll to Top