29042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Blog: Nudler og grøn te i stedet for spaghetti og rødvin!

AC Milan fans light flares during the team's Italian Seria A soccer match against Inter Milan at San Siro stadium in Milan May 4, 2014. REUTERS/Max Rossi

AC Milan blev i går officielt solgt til kinesiske investorer, og footy.dk’s faste blogger Torben Aakjær har været ved tasterne.

Efter måneders tovtrækkeri, manglende betalinger og skiftende historier, blev det Skærtorsdag en realitet, at AC Milan, akkurat som naboklubben Internationale FC, fremover er på Kinesiske hænder. Formedelst et beløb svarende til ca. dk. kr. 5,5 milliarder har firmaet Rossoneri Sport Investment Lux købt 99,93% af aktierne i den Milanesiske storklub, og mediemogulen Silvio Berlusconi har sikret sig lidt penge på kistebunden.

Berlusconi, som er indehaver af et par nok så bemærkelsesværdige rekorder i Italiensk politik, nemlig det at han er den eneste regeringsleder i det aflange og ekstremt fodboldglade land, som har stået i spidsen for en regering der holdt i over 1 år siden 2 Verdenskrig, og tillige er den person i Italien som med 3 perioder, har varetaget Ministerpræsident embedet flest gange, købte aktie majoriten i AC Milan tilbage i 86, og over de næste 20-25 år dominerede klubben såvel Serie A som Europæisk top fodfold, illusteret ved at klubben i den periode var flest gange i CL finalen af alle, nemlig hele 8 gange, foran FC Barcelona med 7, og Bayern München med 6. De 5 af disse finaler blev vundet, og sideløbende sluttede klubben 8 gange øverst i Serie A.

I de glade dage var klubbens bedste spillere bl.a. van Basten, Kaka, Baggio og Gullit, og ud fra deres hæderkronede akademi udsprang italienske drømmespillere som Baresi, Maldini, Evani, Costacurta og Albertini, blot for at nævne dem som siden hen blev allerbedst.

Titler, penge og berømmelse gik perfekt “hånd i hånd” med klub bossen Berlusconis image, og hver gang han rodede sig ud i suspekte episoder i sit privat- eller politiker liv, reddede hans engagement i AC Milan ham som regel, for i Italien betyder fodbold mere end familie, politik og selve livet!

Slut efter 31 år

Men nu er det altså slut for Berlusconi æren, lidt over 31 år efter at han landede på San Siro i sin private helikopter, og lod sig hylde af masserne, trækker den nu 80 årige herre sig tilbage fra fodboldens rampelys, efter sigende fordi han vil hellige sig sin politiske karriere, men naturligvis også fordi Kineserne spyttede vel rigeligt i kassen.

Kina som fodboldnation er ikke noget at skrive hjem om, hvilket bl.a. kan ses på FIFA ranglisten, hvor landet aktuelt er placeret som nr. 81, akkurat klemt inde mellem Syrien, som vel har deres problemer at kæmpe med, samt Cap Verde, og seneste landskamp blev tabt 0-1 til Iran. Landets bedste spillere er pånær een`, ansat i hjemlige klubber, og selvom der i disse år bruges en hel del penge på at købe oftest udrangerede spillere fra Europa og Sydamerika, så må niveauet i den hjemlige liga i bedste fald anses som elendig, og umiddelbart er der ikke udsigt til at hverken land eller liga skulle kunne forbedre sig nævneværdigt fremover, i det ikke mindst fysiologiske årsager på mange måder besværliggør Kineserne i at udfolde sig i netop denne sportsgren på et niveau, der på nogen måde kan interessere blot middelmådige klubber i Europa. Yuning Zhang som er 20 år, er aktuelt den eneste landsholds-spiller der tjener til dagen og vejen i Europa, i det han er ansat i den lille Hollandske klub Vitesse Arnheim, og hans prisskilt jfr. Transfermarkt.de er 700.000 Euro, svarende til hvad man kan købe den 32 årige David Ousted for i Vancouver Whitecaps!

Inter er ligeledes på kinesiske hænder

Men selvom Kineserne selv ikke kan, og givetvis heller ikke på sigt bliver en stormagt i fodbold, så kan dele af den rigere del af befolkningen godt se ideen i at investere i Europæiske klubber, og AC Milan`s naboer og ærkefjende numero uno, Internationale, er som nævnt også på Kinesiske hænder. Ligeledes ejer Kinesere minimum 2/3 af aktierne i klubberne WBA, Aston Villa, Birmingham og Wolverhampton, mens man har sat sig på ca. 13 % i Manchester City. Det er naturligvis ingenting ift. hvor mange klubber, og disses niveau, som i de senere år er købt af sheiker fra Mellemøsten, men alt er jo en begyndelse, og der kan ikke herske tvivl om at det mægtige land med de små mennesker langt mod Øst, i fremtiden seriøst ønsker at sætte sig på det globale fodboldmarked.

Vil hente klodens bedste spillere

Den kommende bestyrelsesformand i AC Milan, Li Hongyong, har udtalt at han forventer at klubben kan kæmpe med om klodens bedste spillere allerede i det forestående transfervindue. De seneste store navne klubben havde var vel Zlatan og Silva, der begge blev solgt til nyrige PSG, og i de senere år har man, ikke mindst pga. manglende investeringer i klubben, satset mere og mere på egen avlede spillere som Donnarumma, De Sciglio og Locatelli, men med al respekt for denne trios uomtvistelige talent, så er det altså ikke nok til at generobre Serie A tronen, og da slet ikke nok til at gøre et seriøst comeback på den store Europæiske scene.

Så indtil videre må vi se tiden an, og i mellemtiden kan “Il Cavaliere” alias Berlusconi, nyde de ekstra penge på kontoen, med hvilke han kan arrangere flere “Bunga Bunga” partyer, købe flere Ferrarier og i øvrigt koncentrere sig om på ny at få hans parti Forza Italia i regering.

Peking and, nudler og grøn the bliver næppe nationalretten i Italien foreløbig, men de små fyres indtog i en af landets største fodbold byer er nu en realitet, og hvem ved hvem der købes næste gang!

Læs også: Dolberg og Emre Mor nomineret til Golden Boy med TO(!) Superliga-spillere

Læs også: Se billederne: Courtois’ nye flirt fra årgang 1998 er helt vild med belgierens hund, som hun passer

Læs også: Dette sker der, hvis du får fem røde kort i en FIFA-kamp

Læs også: Iskold Dortmund-træner: Hold din kæft, Emre Mor

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.