23042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Match preview: Brøndby-FC Midtjylland

Brøndby IF tager imod Randers FC på Brøndby Stadion i 12. runde af superligaen 2. oktober 2016. Brøndby IFs Hany Mukhtar fejrer scoringen til 2-0. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Brøndby og FC Midtjylland prøver for første gang kræfter med det nye mesterskabsslutspil, der blev sparket i gang fredag aften

På papiret burde FC Midtjylland være førsteudfordreren til FC København og Brøndby. Men i grundspillet endte jyderne hhv. 26 og 14 point fra de to storklubber.

I stedet deltager Ulvene i en drabelig kamp om bronzemedaljerne. Dramaet blev blot intensiveret af FC Nordsjællands 2-0-åbningssejr mod Lyngby i fredags.

Kun et enkelt point adskiller således holdene fra 3. til 6. pladsen i det famøse mesterskabsslutspil. FCK er de facto løbet med titlen, mens Brøndby ligner en sikker 2’er.

Der er dog altid gode chancer for underholdning på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet i sidste runde af slutspillet slog Lyngby med 3-2 takket være et hattrick Kamil Wilczek.

Polakken er nummer 3 på ligaens topscorerliste, men har stadig tre kasser op til 1. pladsen, der fortsat indtages af holdkammeraten Teemu Pukki.

Sæsonens første indbyrdes møde i Herning endte 3-3, mens Brøndby vandt den seneste hjemmekamp over dagens modstander med cifrene 2-1.

Ved den lejlighed stod netop Pukki for begge hjemmeholdets scoringer, mens Rafael van der Vaart for en sjælden gangs skyld kom på tavlen for gæsterne.

Den af navn så prominente hollænder er dog ude af dagens kamp grundet en forstrækning, mens Tim Sparv døjer med overbelastning af sin ene læg.

Endelig må cheftræner Jess Thorup undvære den talentfulde midterforsvarer Kristian Riis, der har karantæne, og desuden ventes ude med en knæskade indtil slutningen af måneden.

Til gengæld er Marc Dal Hende i spil til debut efter sit skifte fra SønderjyskE, som han forlod i vinterpausen sammen med holdkammeraterne Janus Drachmann og Simon Kroon.

Alexander Zorniger på hjemmeholdets trænerbænk kan glæde sig over at have en stort set komplet trup til rådighed, hvorfor ændringerne må forventes at blive holdt på et minimum.

Mulige start 11’ere

BIF: Rønnow – Larsson, Hermannson, Råocker, Sikosek – Nørgaard, Austin, Phiri – Mukhtar – Pukki, Wilczek

FCM: Andersen – Nissen, Hansen, Halsti, Novak – Drachmann – Hassan, Rømer, Poulsen, Duelund – Onuachu

Kampen starter kl. 18 på TV3+ (optakt fra kl. 17)

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.