23042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Blog: Nå, vi tabte i det mindste ikke

VM kvalifikationskamp mellem Rumænien-Danmark i Cluj, Rumænien søndag d.26 marts 2017. Danmarks Kasper Schmeichel og Andreas Christensen efter kampen. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Danmark spillede i går uafgjort mod Rumænien i VM-kvalifikationen. Torben Aakjær har forfattet nedenstående skriv om gårsdagens landskamp.

Bemærk, at indlægget dækker over forfatterens personlige holdning.

Vi kunne ikke forvente det store…

Det er naturligvis yderst begrænset hvad man som tilskuer kan forvente, når henholdsvis nr. 39 og 48 støder sammen i en Rumænsk udørk langt nede i Europa, og alt levede således op (eller ned) til forventningerne her til aften, hvor Rumænien og Danmark stødte sammen i en VM kvalifikations kamp i Cluj, en kamp som ingen af nationerne kunne tåle at tabe, men begge gerne skulle vinde, og så gik det som det så ofte går på det forholdsvis beskedne niveau, nemlig at tilskuere på stadion, og os hjemme i stuerne, blev vidner til en absurd kedelig, uinspireret og teknisk skidt fodboldkamp, som passende for holdenes niveau sluttede 0-0.

Engang for ikke så længe siden kunne Rumænien prale af kapaciteter som Pupescu, Monteanu og naturligvis “Karpaternes Maradona” i skikkelse af Hagi, mens Danmark bestemt ikke holdt sig tilbage qua navne som Peter Schmeichel samt brødrene Brian og ikke mindst Michael Laudrup. Alle verdensklassespillere da de var bedst, men for begge nationers vedkommende er disse tider væk, og i dag er Danmarks største stjerne den nærmest selvudslettende Christian Eriksen, der på sine bedste dage
er næsten ligeså målfarlig som Morten Olsen var i sin storhedstid, eller sagt med andre ord, Eriksen er sgu en pokkers dygtig fodboldspiller, men han er sløv i optrækket, scorer for lidt, og er i det hele taget bare for flink til for alvor at tage det næste skridt!

Braithwaite var god, men blev brugt for sent

Det er svært at sige ret meget positivt fra aftenens opgør i Rumænien, men skal enkelte Danske spillere fremhæves, mener jeg det bør være indskiftede Martin Braithwaite, som desværre, men meget symptomatisk for landstræners Hareides snævert-synethed, taktiske forståelse og generelle ageren, kom på banen alt alt for sent, med ca. 20 minutter igen, i stedet for banens dårligste spiller, tøf tøf Schøne, der simpelthen ikke kan tage en spurt, og i den grad illustrerer hvor uendeligt lavt niveau den Hollandske Eresdivisie er nu om dage, for i den liga er han efter sigende en profil for sin klub Ajax!

Braithwaite var aggressiv, brugte kroppen godt, turde skyde, og frem for alt skabte han ravage i det rystende nervøse Rumænske forsvar, hvor kun dårlige afslutninger af Zanka, Eriksen og Cornelius, forhindrede Danmark i at score. I den modsatte ende var det bestemt ikke forsvarets eller Kasper Schmeichels skyld, at hjemmeholdet ikke kom i front i 1 halvleg, men simpelthen fordi deres offensive spillere havde støvlerne skruet om muligt endnu dårligere på end vores ditto!

Udover Braithwaite mener jeg rent faktisk også at Cornelius var ok. Bevares hans teknik er ikke meget bedre end en Serie 5 spillers, mens hans fysik, drøjde og frygtløshed gjorde at modstanderne skulle bruge en del tid på ham, og havde han og Braithwaite spillet sammen fra start, vil jeg tro at Danmark havde vundet kampen, men det er jo let at være bagklog.

Schmeichel, AC og Delaney kan nok også kategoriseres som hæderlige. Schmeichel havde intet at lave imellem stængerne, men han virkede tændt og vågen de få gange der kom lidt til ham, men det trækker ned at flere at hans udspark var decideret forfærdelige. AC var den bedste i et svagt forsvar, uden at det siger så meget, men han var også den eneste der gik lidt med frem, og det er bestemt positivt. Delaney kæmpede vanen tro rø… ud af bukserne, og havde undervejs direkte Laudrupske afleveringer, men han fik generelt alt for lidt ud af anstrengelserne.

Kvartetten Vestergaard, der startede skidt, men dog spillede sig hæderligt op, Kjær, hvis generelle teknik er på højde med Cornelius`, men som fighter fornemt, Riza, der er fremragende offensivt, men i denne kamp glimrede for ofte defensivt, samt Eriksen der vanen tro svinger meget, var det jeg vil betegne som “la la”, og så heller ikke mere. Især fra Eriksens fødder forventer man sig mere. Han nærmer sig 70 A landskampe, tjener vel omkring 40 millioner dk.kr. årligt, og spiller trods alt i en Engelsk top-6 klub til daglig, men man ser godt nok ikke meget fra ham i landskampene, omend han dog forsøgte sig i denne, men igen ikke kunne ramme kassen.

Kvist over sidste holdbarhedsdato

De resterende fire spillere, Ankersen, der simpelthen bare ikke er god nok til selv det Danske A landshold, Schøne om hvem jeg vil påstå det samme, Kvist der vist er milevidt over sidste holdbarhedsdato, samt indskiftede Zanka, der bestemt har set bedre ud, og qua kampens største chance skulle have afgjort kampen, er det bare at sige, uha uha, i skal sgu være mere end glade, såfremt i kommer med næste gang!

Langt fra slut endnu

VM kval gruppe E er langt fra færdig, og bortset fra Polen der ser ud til at være stukket af fra de øvrige hold, samt Kazakhstan
der bare ikke er gode nok, har de øvrige 4 nationer, heriblandt Danmark, på papiret stadig en chance, men for Danmarks vedkommende, deres aktuelle niveau, hidtidige kampe in mende, og så restprogrammet taget i betragtning, så ligner det bestemt ikke nogen lykkelig afslutning på denne VM kval gruppe, men bolden er jo rund, og mere overraskende ting er bestemt sket i fodboldens historie.

Mere uinspireret end under Morten Olsen

Og hyggelige, smilende og jfr. spillernes yderst utroligt objektive mening, rigtig flinke Åge, ja han behøves ikke at frygte for pensionen, for uanset om Danmark taber de resterende kampe med samlet 0-22, så vil han naturligvis ikke blive fyret, for som DBU`s geni af en direktør tidligere har udtalt, så mener han på alle måder at Åge er en yderst omgængelig mand!

Man troede simpelthen ikke det kunne blive mere uinspireret end de sidste år under Olsens regime, men man tog fejl!

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.