26042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Footy Opinion: Om overvurderede Guardiola, middelmådige Moyes og indebrændte Mourinho

Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho (L) watches as Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the EFL (English Football League) Cup fourth round match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England on October 26, 2016. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE.No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation.No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Med denne Footy Opinion kommer jeg til at berøre tre trænere fra Premier League, der lige nu ligger vidt forskelligt til i den populære bedste engelske række. For kigger vi på tabellen er det bundholdet, et midterhold og et tophold der zoomes ind på i denne udgave.

Guardiola overvurderet?

Lad det være sagt med det samme. Pep Guardiola er overvurderet. Måske ikke så meget som det taktiske geni han jo helt sikker er, men mere at der ganske enkelt er for meget mediebevågenhed omkring hans person. Det fascinerer mig med de store trænere. Mourinho, Pep, Wenger, Ancelotti, Conte, Zidane og hvem man ellers kunne nævne af store kanoner. Men at man fra at fokusere vildt på Manchester Citys dyre profiler nu er gået over til at fokusere – nærmest udelukkende – på den skaldede Guardiola er mig en gåde. Selvfølgelig er det i høj grad mediernes skyld, hvor man også fornemmer at den tidligere Barcelona-træner har fået gudestatus. Lad mig bare lige minde om én ting: Pep Guardiola har udelukkende været i nogle af verdens største fodboldklubber.

Først og fremmest skal én ting lige holdes klart. Selvfølgelig er Pep Guardiola en manager af høj klasse – det siger titlerne i sig selv. Men Guardiola kom til stillingen som manager i Barcelona, da han allerede var B-holds træner i Barcelona, og det var måske her han skabte den største sensation ved at rykke op med dét hold. Siden har han haft verdensklassespillere og penge til at købe hvem han ville til det projekt han vil have. Så jo, Guardiola, du er da dygtig, og flot klaret at Manchester City lige nu ligger nummer 1 i Premier League. Derudover også godt klaret at slå Barcelona 3-1. Men please, kan vi ikke få fokus tilbage på de elleve spillere som Manchester City spiller med – bare en gang i mellem?

Moyes med den dårlige psyke

Så til David Moyes. At kalde ham middelmådig i overskriften er måske ikke fair. David Moyes gjorde et rigtig fint stykke arbejde i Everton – men var middelmådig. I Manchester United var det samme historie. Den kære skotte virkede ganske enkelt til at blive kyst af det store pres der hvilede på ham. Manchester United er selvsagt noget andet end Everton, men han har altså ikke psyken til en storklub.

Ingen manager i hele verden ville kunne løfte arven fra Sir Alex Ferguson i Manchester United. Det håber jeg vi er enige om. Men United lavede en fejl ved at pege på David Moyes med den ærefrygt han handlede med. Se bare på det første transfervindue. Hvis man er så handlingslammet, over at pludselig sidde som Manchester United-træner, at man først i sidste øjeblik panikslagent får hentet Marouane Fellaini fra sin gamle klub – så er der et eller andet galt. Samme historie kan siges om Moyes i Sociedad, som egentlig burde have været et fint nok match til ham. Men kulturen og de mange øjne der hvilede skeptisk på ham virker til at blive til for stort et pres. Han skal have det som i Everton. Hvor han kan sidde i 11 år, fordi der er tro på ham og tro på hans projekt. Hvor det er ok at havne i midten af tabellen.

Det ville Sunderland måske også gerne have med Moyes. Måske ”The Black Cats” ser sig selv som midterhold. De viste i sommerens transfervindue at de gerne ville investere sig ud af problemerne. Alligevel ser det ud til at blive endnu en sæson hvor de med næb og klør skal kæmpe sig over stregen i sæsonens afslutning. Men jeg tror ikke det bliver med David Moyes som træner. Han bliver nemlig fyret i morgen efter kampen mod Bournemouth hvor de næppe får noget godt resultat med hjem. Jeg ser simpelthen ikke Sunderland rejse sig, efter den rædderlige start der har betydet bare 2 points i 10 kampe! Kort sagt: Presset er for stort i Sunderland, og Moyes har brug for tiltro og tid.

Jose Mourinho, det heftige temperament og hans iver efter succes i første sæson

Lad mig slutte af med at runde Jose Mourinho. De svingende resultater i United taler for sig selv. Han tidligere meritter taler for sig selv. Men Jose Mourinho skal til at passe på. United-fansene er trods deres mangeårige periode som engelske hegemon meget tålmodige, og har været det med både Moyes, van Gaal og nu også Mourinho. Men med en nuværende ottendeplads og et svingende niveau i Europa League, skal Mourinho snart til at have resultater på bordet. Senest blev han bortvist i kampen mod Burnley, og han er netop blevet tildelt en kæmpebøde for hans udtalelser om dommeren inden opgøret mod Liverpool. ’Mou’ skal passe på, at hans eget ego og stræben efter resultater bliver en hæmsko for sig selv og Uniteds hold. Senest så vi det i Chelsea, hvor den indebrændte og deraf affødte udadreagerende Mourinho gravede sin egen grav.

Mourinho skal være tålmodig, ligesom fansene også er det med ham. Han bliver nødt til at kravle en smule op i tabellen, men han skal ikke sigte efter mesterskabet i år. Han skal gøre det, som han har gjort så godt i de andre klubber. Bygge holdet op, så det kan vinde anden sæson. Alt andet er utopi, og kan ende med at blive samme galehus som Chelsea var inden hans fyring!

Mest læste på footy.dk

1. 22-årig snød Oddset for 275.000 kroner – men så klappede fælden
2. Nu har 13-årige Dembele fået landsholdsdebut: Så vild var han
3. FCK-stjerne blev spurgt ind til Brøndby-skifte: Leverede dette svar, som FCK-fansene vil elske
4. Kæmpe galleri: Nasri har sat sit stinkedyre hus med egen natklub til salg
5. I går bankede City Barcelona i Champions League: Nu vil de gøre det onde ved dem igen

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.