26042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Danmark tager imod “De brave falke” – Hvem er Montenegro egentlig?

2000px-flag_of_montenegro-svg

Først mødte Danmark dem som Jugoslavien, derefter skiftede de navn til Serbien og Montenegro, og nu er de endelig på egne ben. Selvom Montenegro ikke var med til EM 2016, skal man aldrig afskrive dem.

Kort historie
Selvom det er svært at huske for de fleste, var Montenegro tæt på, at slå sit navn fast, allerede for 6 år siden. Efter de havde løsrevet sig fra Serbien, måtte det lille land fra Balkan, på knap 600.000 indbyggere, selv sørge for, at de var med til EM.
Det sørgede Montenegro næsten også for. Efter en flot kvalifikationsrunde kæmpede Montenegro sig frem til play-off til EM 2012, herefter mødte de Tjekkiet som de tabte 3-0 samlet til. Undervejs havde Montenegro dog nogle pragtkampe mod især England hvor man formåede at få uafgjort i begge opgør (0-0, 2-2) samt en sejr over Wales (1-0) og det så virkelig ud til, at Montenegro var på rette spor. Som årene er gået, er Montenegro gået fra at være nr. 16 på FIFA-ranklisten til nr. 105, hvilket afspejler især den seneste kvalifikationsrunde til EM i 2016.

Information og kendetegn:
Montenegro er forholdsvis stærke på hjemmebane, hvilket skyldes den absolut fantastiske atmosfære. Det montenegrinske folk, har altid været klar til at støtte deres landshold, og der er altid udsolgt når “Falkene” træder ind på græstæppet.
Holdet er sammenspillet, og kender til hinanden, da de fleste spillere har spillet på landsholdet sammen i flere år. De står stærkt defensivt, og spiller fysisk fodbold.
Montenegro har let ved at score på dødbolde, netop på grund af spillernes fysik, som giver dem en fordel ved hver mulige dødbold.
Stadion pod Goricom har plads til ca. 17.000 tilskuere, men tag ikke fejl, de er dygtige til at skabe en vild stemning.
Montenegro har aldrig kvalificeret sig til en slutrunde alene, sidst landet deltog ved en slutrunde var i 2006 da de deltog som Serbien og Montenegro.
Montenegro spiller typisk 4-4-2 med alsidige midtbanespillere som bevæger sig forskelligt på banen.
Montenegro spiller i rød/guld på hjemmebane og hvid/guld/rød på udebane.

Største profiler – Hvem skal holdes øje med?
Montenegro har et par profiler, som Danmark især skal holde øje med når de møder dem i Parken i morgen (11/10/2016)

Stevan Jovetic – FC Internazionale Milano (Inter Milan)
Den montenegrinske afslutter, har spillet i Fiorentina, Manchester City og nu Inter. Jovetic er en fysisk stærk angriber, som er forholdsvis hurtig og er dygtig til at være en del af opspillet, og ikke kun afslutte. Jovetic har udover dette også en meget god teknik, og er exceptionel i 1v1 situationer.

Stefan Savic – Atletico Madrid
Stefan Savic er en bundsolid midterforsvarer som ikke er bange for at gå i tacklinger, Savic er kendt for at spille spillet med hjerte og sjæl, hvilket også har givet pote, siden han er blevet indlemmet som fast starter i Atletico Madrid. Savic er 186 cm og er lederen af defensiven for Montenegro, Savic tilføjer truppen en masse erfaring siden han også har spillet i Fiorentina og Manchester City førhen, ligesom Jovetic.

Mirko Vucinic – Al-Jazira (Anfører for Montenegro)
De fleste har hørt om Mirko Vucinic og hans tid fra Juventus, den store angriber kan volde en hel masse problemer på den rigtige dag, og de er trods hans fremskredne alder (33). Mirko Vucinic har en historie i Juventus hvor han var højt elsket og prioriteret, og anføreren har førhen gejlet hele Montenegro frem mod gode resultater. Vucinic kan virke doven på banen af og til, men han besidder en teknik og målfarlighed som sjældent ses hos store fysiske angribere. Mirko Vucinic er dog ikke med for Montenegro når de gæster Danmark i morgen.

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.