26042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Match preview: FC Barcelona-Celtic

Leicester's Andy King (C) challenges Barcelona's Lionel Messi during the 2016 International Champions Cup friendly football match between FC Barcelona and Leicester City at Friends Arena on August 3, 2016 in Solna, Sweden. / AFP PHOTO / TT News Agency / Christine Olsson / Sweden OUT

Så skydes Champions League endelig i gang. Og det med to mandskaber, der dårligt kunne have fået en mere forskellig optakt til turneringen

FC Barcelona er naturligvis storfavorit, når storklubben fra Katalonien i aften tager i mod Erik Sviatchenko og Celtic hjemme på Camp Nou.

Champions League begynder igen i aften, og i denne turnering har Barca en excellent statistik med hele elleve hjemmebanesejre på stribe.

De to kombattanters respektive resultater i weekenden borger imidlertid ikke ligefrem for optimisme, hvis man befinder sig i hjemmeholdets lejr.

Lørdagens hjemmekamp i La Liga mod oprykkerne Alavés resulterede i en mindre ydmygelse, da baskerne tog derfra med en sejr på 2-1.

Luis Enrique havde foretaget et mindre gamble ved at lade Lionel Messi, Andres Iniesta og Luis Suárez starte ude, hvilket viste sig at give bagslag.

Der er blevet hentet en række spillere til klubben i løbet af sommeren for at styrke en ellers smal trup, men denne manøvre har således endnu ikke gjort gavn.

Marc-André ter Stegen sad ude med en skade, mens også Sergi Roberto, Gerard Piqué samt André Gomes var ude af truppen. Spillernes deltagelse i aften er fortsat tvivlsom.

Celtic kom helt anderledes succesfuldt ud af sin seneste ligakamp, som endda var mod Rangers, den store lokalrival, der endelig er at finde i den bedste skotske række.

Traditionsklubben har arbejdet sig op efter tvangsnedrykningen, men gensynet med Old Firm i ligasammenhæng resulterede i en 5-1-sejr til hjemmeholdet på Celtic Park.

Den 20-årige franske angriber Moussa Dembélé var kampens store oplevelse, og gik fra banen efter at have fået bolden over mållinjen hele tre gange.

Brendan Rodgers, skotternes manager, får imidlertid brug for en mere heldig hånd end sidste gang, han stod i spidsen for et hold i Champions League.

For to år siden slog hans Liverpool-hold bulgarske Ludogorets Razgad i første runde, men ingen af de øvrige fem kampe resulterede i sejre, hvilket betød et tidligt exit.

Barca har ligeledes revanche til gode i forhold til sidste sæsons kampagne, der sluttede i kvartfinalen efter et samlet nederlag til Atlético Madrid.

Til gengæld vandt klubben turneringen så sent som i 2015, og, på trods af en svær pulje, skulle mulighederne for en gentagelse bestemt være til stede.

Manchester City med Pep Guardiola – der tidligere har vundet CL med Barca – og Gladbach med Andreas Christensen og Jannik Vestergaard er de to øvrige hold i Gruppe C.

Mulige start 11’ere

Barca: Cillessen – Sergi, Mascherano, Piqué, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar

Celtic: De Vries – Lustig, Sviatchenko, Kolo Touré, Izaguirre – Forrest, Rogic, Brown, Bitton, Sinclair – Dembélé

Kampen starter kl. 20.45, og vises på TV3+

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.