24042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Match preview: Brøndby-Panathinaikos

Panathinaikos' Rodrigo Moledo (L) fights for the ball with Bondby's goalie Frederik Rønnow during their Europa League play off football game in Athens on August 18, 2016. AFP PHOTO / STR

Brøndby viste med weekendens sejr på 7-0 over AGF, at man er i stand til at score mål, men det kræver alligevel en præstation af de større i aften, hvis efteråret skal byde på europæisk fodbold

Lebogang Phiri og co. var for et par dage siden ude med en appel til Brøndbys fans om at glemme modstandernes angriber Marcus Berg og dennes post-match kommentarer til sydafrikaneren.

Denne opfordring har jeg i hvert fald tænkt mig at følge, hvorfor jeg vil lade denne episode stå for sig selv. Svenskeren gav ellers Brøndby masser af problemer med to scoringer – én i slutningen af hver halvleg.

I mellemtiden begik målmand Frederik Rønnow et straffespark. Forseelsen blev endda takseret til udvisning. Mads Toppel, der kom ind og afløste, kunne ikke forhindre Christian Ledesmas forsøg i at gå i mål.

Brøndby er således på forhånd bagud med 0-3, når de blågule i aften skal forsøge at vende tingene hjemme på Brøndby Stadion, og kvalificere sig til gruppespillet i Europa League for første gang.

Men de danske gæster gjorde bestemt ikke tingene nemmere for sig selv under sidste uges opgør i Athen. Efter en god halv time – ved stillingen 0-0 – modtog Svenn Crone nemlig sit andet gule kort.

Dette kombineret med den senere udvisning til Rønnow resulterede i, at man måtte spille de sidste 40 minutter med to mand i undertal. Man kan endog argumentere for at 3-0 var billigt sluppet.

I søndags var Brøndby til gengæld i overtal, da Dzhamaldin Khodzhaniazov blev udvist efter et kvarter af udekampen mod AGF. Alexander Zornigers tropper var nådesløse, og tævede århusianerne med 7-0.

Teemu Pukki og Andrew Hjulsager blev begge dobbelte målscorere, og om ikke andet må fornemmelsen af at score så mange mål, danne grobund for et gran af optimisme forud for aftenens møde med grækerne.

Gæsternes danske islæt, Rasmus Thelander, vinder af The Double med AaB anno 2014, er forstat ukampdygtig efter at have pådraget sig en knæskade helt tilbage i begyndelsen af maj måned.

To andre danske hold skal ligeledes forsøge at nå EL-gruppespillet i aften. SønderjyskE gæster Sparta Prag med nogenlunde kort på hånden efter 0-0 i sidste uges opgør på hjemmebane.

En kende vanskeligere ser det ud for FC Midtjylland, der via et uheldigt selvmål af Patrick Banggaard tabte med 0-1 i Herning til den tyrkiske hovedstadsklub Osmanlispor.

Mulige start 11’ere

BIF: Toppel – Larsson, Hermansson, Röcker, Juelsgård – Phiri, Nørgaard, Hjulsager – Mukhtar – Pukki, Wilczek

Panathinaikos: Steele – Moledo, Ivanov, Koutroubis – Mesto, Zeca, Hult, Leto – Villafanez, Berg, Ibarbo

Kampen starter kl. 19, og vises på 6’eren

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.