24042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Match preview: APOEL-FC København

Superligaen Brøndby vs FCK søndag d. 8. november 2015 på Brøndby Stadion- - FCK's Mathias Zanka Jørgensen (tv) har fået blod på trøjen, til højre holdkammerat og Thomas Delaney. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015)

Hvis FC København formår at forsvare den spinkle føring fra det første opgør i sidste uge, så står den atter på Champions League-fodbold for de danske mestre

FC København fik et udmærket udgangspunkt, da den serbiske angriber Andrija Pavlovic i sidste uge – kort før halvleg – scorede til slutresultatet 1-0 mod cypriotiske APOEL Nicosia.

Men vi er nogle, der tydeligt husker en lignende situation, som var det i går, selvom det ligger hele syv år tilbage. Dengang så københavnerne også ud til at have det ene ben i CL-gruppespillet.

Den offensive tjekkiske højreback Zdenek Pospech sørgede for en 1-0-sejr hjemme i Parken, men ugen efter kom de danske mestre i menneskehænder på det berygtede GSP Stadium.

Allerede i andet minut kom cyprioterne foran i den bagende aftenvarme, hvorefter Pospech – helten fra det første opgør – begik et straffespark, som værternes Chrysis Michael udnyttede.

Dame N’Doye reducerede kort efter til 1-2 – et resultat som ville sende FC København videre på reglen om udebanemål – men kort før pausen var den igen gal, da Michael blev dobbelt målscorer.

Ståle Solbakkens mandskab, som også dengang indeholdt de nuværende profiler Mathias Zanka og William Kvist, mens Thomas Delaney sad på bænken, formåede ikke at score endnu et udebanemål, og nedturen var en kendsgerning.

Denne oplevelse bør skabe grobund for revanchelyst, når det langt om længe skal lykkes at få skovlen under APOEL, der de seneste to år har slået FC Midtjylland og AaB ud på samme stadie af kvalifikationen.

Solbakken valgte i lørdagens ligakamp mod AaB at starte med nogle af nøglespillerne på bænken, og da truppen er rejst til Cypern i god tid, bør forberedelserne være så godt som optimale.

Den norske mestertræner har valgt at tage hele 20 spillere med på flyet sydpå, hvorfor to mand skal siges fra, når han skal beslutte sig for den endelige trup til den sæsondefinerende kamp.

APOEL skulle egentlig have åbnet sin ligasæson i lørdags hos den tidligere CL-deltager Anorthosis, men kampen blev udsat netop for at tage hensyn til aftenens vigtige returopgør.

Mulige start 11’ere

APOEL: Waterman – Milanov, Astiz, Merkis, Alexandrou – Morais – Efrem, Orlandi, Vinicius, Gianniotas – de Camargo

FCK: Olsen – Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson – Verbic, Kvist, Delaney, Falk – Pavlovic, Santander

Kampen starter kl. 20.45, og vises på TV3+

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.