28042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Footy Inside: Juves store CL-plan – ødelæggende eller gavnende for Serie A?

Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon celebrates after team mate Juan Cuadrado scored against Torino during their Italian Serie A soccer match at Juventus Stadium in Turin, October 31, 2015. REUTERS/Giorgio Perottino

Juventus har kikkerten skarpt indstillet på næste sæsons Champions League-trofæ og en status som europæisk superklub. Vejen dertil får hårde konsekvenser for Serie A på kort sigt, men måske gavnlige på lang sigt. 

Det er kun 10 år siden, at Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero og co. måtte tage den bitre tur ned i Serie B i kølvandet på Calciopoli-skandalen, og siden har fulgt et stort genopbygningsarbejde i Torino.

Et genopbygningsarbejde udført så godt, at ‘Den Gamle Dame’ i dag er tæt på at være så stærk og indflydelsesrig som den nogensinde har været.

Footy.dk søger skribenter! Se mere her

Buffon kunne i foråret løfte klubbens femte mesterskab på stribe, ligesom Juventus året før hentede sølvmedaljer i Champions League i Berlin. Og pilen peger kun én vej: Opad.

De zebrastribede har nu tangeret Inters mesterskabsstime i 00’erne og har kurs mod at lave en ‘Lyon’. Syv ligatitler i streg. For Agnelli-familien er slet ikke mætte endnu.

Meldingerne i Italien lyder, at Juventus har sat alle sejl ind på at vinde næste sæsons Champions League-trofæ og i processen vil undergå en forvandling, der vil gøre dem til europæisk superklub.

På linje med klubber som FC Barcelona, Real Madrid og Bayern München. Altså den absolutte elite, som regnes som favoritter i verdens fineste klubturnering år efter år.

‘Det nye Bayern’ og projekt Higuain

At bedømme ud fra Juventus’ transferaktivitet denne sommer er der sat vægt bag de bevingede ambitioner med tilgangen af Miralem Pjanic fra mesterskabskonkurrenterne, AS Roma.

En overlegen signing, ligesom det er det at hente Mehdi Benatia ind som reserve foran næsen på konkurrenter som Milan og Roma igen, hvor marokkaneren ville være ubestridt stjerne. Ikke i Torino.

Og nå ja! Dani Alves er jo heller ingen ringe mand at få ind som konkurrent til Stephan Lichtsteiner.

pirlo3

Andrea Pirlo og Juventus måtte i 2015 forlade banen som tabere af en Champions League-finale for rekordstore 8. gang. Næste år skal det være. Foto: Scanpix.

Juventus har været fuldstændigt dominerende i Serie A de seneste fire år, men det først nu, at vi ser deres økonomiske magt og formåen være på et niveau, hvor de kan styre deres direkte konkurrenter i Serie A.

Dels ved at franarre klubber spillere, som tilfældet med Benatia og måske også det kroatiske håb Pjaca, der meldes på vej til Torino for 185 millioner kroner for næsen af Milan.

Dels ved at købe deres konkurrenters bedste spillere. Rygterne i Italien forlyder, at Gonzalo Higuain er enig med Juventus om de personlige vilkår, og at klubben helt sensationelt er klar til at betale frikøbsklausulen.

Hvad lyder den så på, spørger du måske. Tjo, bare astronomiske 700 millioner kroner. Betyder det så et salg af Paul Pogba? Næ, ikke nødvendigvis.

Både Pjaca og Higuain har Juventus planer om at betale over to år, mens en række salg, Robert Pereyra (til Napoli for  134m), Simone Zaza (til Wolfsburg for 185m) og Mario Lemina (til Stoke el. Leipzig for 180m), skal finansiere det.

Samtidig har man en håndfuld spillere (Daniele Rugani, Stefano Sturaro og Simone Zaza), der kan blive del af Higuain-handlen.

Lykkedes det Juventus at gennemføre ‘projekt Higuain’ og samtidig beholde Pogba, så kan de for alvor kalde sig en europæisk superklub. Men hvor efterlader det så Serie A?

Farvel konkurrence og spænding – goddag europæisk succes? 

Der er to mulige effekter heraf. Den ene er den umiddelbare og næsten 100 procent sikre effekt, at spændingen ryger fuldstændig i Serie A efter en sæson, hvor den faktisk var på vej tilbage.

Vi vil formentlig se et nyt Ligue 1 eller Bundesligaen, hvor Juventus lukker mesterskabskampen i det tidlige forår for herefter at fokusere på de afgørende kampe i Champions League.

Imens må en håndfuld udkæmpe slaget om de efterfølgende pladser, men kigge langt efter alt, hvad der ligner pokaler og hæder.

Download footy.dk’s app, så du altid får de bedste nyheder på mobilen – Find FOOTY LIVE her.

Skal man tage de positive briller på, og det kan nogle gange være en god idé, så er der også noget at hente, når vi kigger på effekterne på den lange bane.

Man kan krydse fingre for at Juventus vil komme til at agere motor for Serie A via øget opmærksomhed og heraf flere investeringer og ærgerrighed efter at bryde monopolet.

Den næste udfordrer kan potentielt komme fra Milano, hvor Silvio Berlusconi meldes tæt på at sælge AC Milan til en kinesisk konsortium, mens Inter allerede er solgt til Suning Group.

En titeludfordrer bliver dog ikke bygget på én dag, og næste sæson kan meget vel blive en omstillingssæson for begge Milano-klubber.

Skærmbillede 2016-07-16 kl. 13.57.14

Juventus plan til at finansiere Higuain-købet. Vejen til at blive superklub kan koste en stor håndfuld talenter. Foto: GdS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når det regner på præsten, drypper det på degnen, plejer man at sige, og det kan også blive tilfældet i Serie A, hvor Juventus køb af konkurrenternes spillere samtidig forstærker dem økonomisk

Formår Roma, Napoli og co. at anvende pengene rigtigt kan det være med til at forstærke Italien på den europæiske scene og muligvis generobre den fjerde Champions League-plads.

Også landsholdet kan profitere af udviklingen, hvis talentfulde spillere som Rugani, Sturaro og Zaza bliver spredt ud på flere klubber med større mulighed for spilletid end på Juventus Stadium.

Der bliver nul spænding om Serie A-titlen i næste sæson, men hvis det kan betyde en genrejsning af italiensk fodbold, er det vel heller ikke så ringe endda.

Mest læste på Footy.dk

1. Ronaldo drak i går, men gør det sjældent – her er den rørende grund
2. Ribery fremviser historisk grim frisure ved Ancelottis første træning
3. Journalist: Arsenal bytter Giroud og henter stjerneangriber
4. Englænder spillede på Eder til at afgøre EM-finalen og vandt 875.000 kroner – nu er han forsvundet
5. Billede: Ronaldo laver tre damer på samme tid, mens han er smurt ind i Champagne

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.