28042017
[facebookall_login]
Delt (0)

Footy Inside: Ny europæisk superturnering – hvorfor og hvorfor ikke?

20150506-214957-2-1000x468we

I denne uges Footy Inside sætter vi fokus på en ny europæisk superturnering, som er i støbeskeen i flere klubber.

På lørdag er der Champions League-finale på San Siro i Milano, og de to spanske sværvægtere Atletico Madrid og Real Madrid kæmper der om at vinde det nok mest prestigefyldte trofæ i sæsonen – i hvert fald for klubberne. Sådan behøver det ikke at være om få år, for flere europæiske storklubber går med planer om en ny turnering, der kun har de allerbedste klubber med. Men hvad taler egentlig for og imod den nye europæiske superturnering?

Set med de rød-hvide briller på vil en ny europæisk superturnering selvfølgelig være knapt så interessant, da vi nok ikke vil blive inviteret med i det fine selskab, mens vi på den anden sider titter frem i Champions League-gruppespillet i ny og næ. FC Københavns og AaB’s præstationer i Champions League har været med til at brande den danske liga, hvilket er uundværligt for fodbolden i det danske land.

Hvis vi prøver at lægge de rød-hvide briller fra os et øjeblik – selv om det kan være svært – så kan en ny europæisk superturnering med kun de bedste lande egentlig virke ret så interessant. Tænk sig engang at slette alle de forholdsvis ligegyldige kampe i Champions League og så erstatte dem med Bayern-Barca, AC Milan-Real Madrid osv. Det vil givetvis resultere i meget bedre fodboldkampe, hvilket vil gøre det mere attraktivt for TV-seere.

Det helt store minus i ligningen om en europæisk superturnering er dog, at det kan vise sig at få en ret stor effekt på de nationale ligaer. Hvis de store klubber er sikre på, at de alligevel kommer til at deltage i den europæiske superturnering – på grund af navn, økonomi, renommé eller andet – er det jo stort set kun kampen om mesterskabet og nedrykningen, der bliver interessant. Det vil gøre en liga som Premier League noget kun mindre interessant at se på.

Sidst men ikke mindst er det vel ligesom med den danske pokalturnering; vi elsker at se de små hold drille de helt store, og det sker jo gang på gang i Champions League. Seertallet lørdag aften vil da også nok bevise, at vi slet, slet ikke er trætte af Champions League-turneringen endnu. Mens seertallet i morgen aften vil bevise, at Europa League efterhånden har vist sig som en fantastisk ‘Mickey Mouse-turnering’.

Indlæser...

Hvem vinder Alka Superligaen?

Tak for din stemme!
Du har allerede stemt!
Venligst vælg en mulighed!

What Next?

Seneste Artikler

One Response to "Footy Inside: Ny europæisk superturnering – hvorfor og hvorfor ikke?"

Send en kommentar

You must be Logget ind som to post comment.