The perfect guide to the casino

Blog: Får Daniel Wass mon nogensinde chancen på landsholdet?

Torben Aakjær har forfattet en blog, hvor han skriver om Daniel Wass og det danske landshold.

Bemærk: Denne blog er forfattet af Torben Aakjær og giver udtryk for skribentens personlige holdning.

Frem til han var 17 år tørnede Daniel Wass ud for den lille klub Avarta, inden Brøndby fik øjnene op for hans talent, og hentede ham til Vestegnens stolthed. Her gik det pludselig stærkt for unge Wass, som hurtigt blev rykket op i Superliga truppen, og igennem ungdoms-årene var omkring samtlige ungdomslandhold, indtil han i starten af februar 2011, nu som 22-årig, fik debut for det danske A landshold, da han fik 2 halvleg som venstre back i en kamp mod England hjemme i Parken. I mellemtiden havde Wass været et smut forbi norske Fredrikstad uden større succes, og hjemme i Brøndby gik han kun og ventede på at kontrakten udløb, hvilket den så gjorde den samme sommer, hvorefter han transferfrit skiftede til den portugisiske storklub Benfica.

Ingen troede rigtig på Wass

Ingen troede vel for alvor at den alsidige fyr kunne slå igennem dernede i Portugal, og ganske som forventet, fik han aldrig debut for Benfica, og måtte lide den tort at blive udlånt til en lille nyoprykket klub i Frankrig, som hed Evian. Her gik det straks bedre, og fransk-mændene blev så glade for danskeren, at de senere hen i sommeren 2012 smed ca. 1 million Euro på bordet, hvilket var rigeligt for Benfica, da de på ingen måde havde interesse i den nu 23 årige gut. Wass blev i Evian 3 år, hvor han havde pæn succes, ikke mindst qua sin stabilitet og ikke mindst alsidighed, illustreret ved at han var med i 133 ud af maksimalt mulige 136 ligakampe, og i de 133 kampe udfyldte hele 9 forskellige positioner. Ja de 2 eneste pladser han faktisk ikke spillede, var keeper og reel defensiv midtbane.

Celta Vigo købte ham alligevel

I mellemtiden gik det dog knapt så prangende for et ellers vanligt skrantende dansk landshold, hvor han kun sjældent fik minutter på banen, hvis han da overhovedet blev udtaget, men spanske Celta Vigo var ligeglade, for de havde set sig lune på allrounderen, og købte ham i sommeren 2015 for ca. 2,5 million Euro, næsten halvdelen af hans daværende markedsværdi.

Akkurat som i Evian, har Wass været en fin succes i sin spanske klub, hvor han i holdets 38 kampe i La Liga i sæsonen 15/16, hvor Celta i øvrigt snuppede en overraskende flot 6 plads, og bl.a. distancerede lagt større klubber som Sevilla, Real Betis og Valencia, fik spilletid i 36 kampe, hvori han scorede 2 mål, og i pokalen var han og klubben tæt på finalen, da de røg ud til Sevilla i semifinalen.

I indeværende sæson, har Wass fortsat de fornemme takter, og efter 20 runder, været med i 18 kampe i ligaen, dog ikke i de seneste par kampe, hvor han har været ude med en skade. I sine 18 kampe har han været placeret på 4 positioner, hvoraf de 7 som offensiv midt, er den hyppigste placering, og kun 3 gange har han spillet sin gamle favoritplads tilbage fra Brøndby tiden, højre back.

Alsidighed koster ham på landsholdet

Netop alsidigheden, dvs. det at man ikke betragter ham som specialist på en specifikt plads, ser ud til at være kæmpe fordel for hans klubkarriere, alt i mens landsholdskarrieren er så godt som ikke eksisterende, illustreret ved at han i hele 2016, dvs. det første år hvor Åge Hareide har stået i spidsen for Danmark, blot har været udtaget til truppen 6 ud af de 10 afviklede kampe, og i de 6 kampe hvor hans navn så figurerede på holdsedlen, har han kun været på banen i 2 kampe, eller helt præcist 91 minutter, i de 2 kampe, som vel reelt var 2016`s mest betydningsfulde kampe, henholdsvis klappekage matchen mod Liechtenstein, hvor Wass kom på banen de sidste 25 minutter som offensiv midtbane, mens han i årets sidste kamp, den absurde udekamp mod Tjekkiet, startede på banen, denne gang placeret som central midt sammen med et par af landsholdets andre “sorte får”, Mike Jensen og Lasse Schöne. Det blev dog kun til 66 minutters aktion, inden han blev afløst af en endnu en “persona non grata” Lucas Andersen.

Daniel Wass´ landsholdskarriere har nu varet fra debuten i februar 2011, frem til foreløbig november 2016, dvs. 6 år hvilket har kastet beskedne 16 kampe af sig, hvoraf han har fået fuld tid i 5 kampe, og i alt har spillet 4 positioner, henholdsvis offensiv midt, central midt, højre back og venstre back.

Som brugbar på alle disse positioner, kæmper Wass således med ikke så få spillere, og da flere af de nævnte positioner ser ud til at være mere eller mindre fast afgivet, i hvert fald venstre backen som Riza Durmisi sidder tungt på, samt ikke mindst den offensive midtbane, hvor landholdets vel eneste større profil, Christian Eriksen naturligvis er urørlig på, så er det i sagens natur kun den centrale midtbane, samt ikke mindst højre back, som Wass kan indstille sigtekornet på.

Personligt, og her ved jeg godt at han spiller langt de fleste kampe på midtbanen i Celta, vurderer jeg ham som markant bedst som en offensiv indstillet højre back, ala`Durmisi i modsatte side, og med konkurrenter som Henrik Dalsgaard, Peter Ankersen og Jens Stryger Larsen, finder jeg det ubegribeligt at det ikke er Wass der benyttes fast. Om ikke andet, burde Hareide, i modsætning til hvad hans forgænger på posten som dansk landstræner, Morten Olsen gjorde, give Wass flere kampe i træk på denne plads, i det han kunne være netop det offensive redskab som der i den grad hungres efter. Wass kommer aldrig ind omkring midtbanen, hvor konkurrencen er massiv, og da han trods alt er en af få spillere med dansk pas, som spiller fast i en stærk liga, så undres man såre over den manglende spilletid.

Wass bedre end Ankersen?

Med al respekt for Hareides klare valg på højre backen, Peter Ankersen, så er der altså tale om en næsten jævnaldrende spiller, der til daglig henslæber tiden i en dansk suppedas klub, ja godt nok den vel eneste habile danske klub der aktuelt findes trods alt, men alligevel er der milevid forskel på det niveau som Ankersen til daglig står overfor, og så de kampe som Wass må udkæmpe nede i Spanien.

Hvad Hareide gør, kan vel kun han selv og måske en højere magt vide, men jeg føler mig desværre overbevist om at han bestemt ikke har Wass i tankerne til højre back positionen, og da man som dansk landstræner ikke bedømmes på hverken resultater eller præstation, men nok mere på om man opfører sig ordentligt overfor pressen, slikker de rette fyre bagi inde i DBU, og så ellers holder kaje, ja så tror jeg ikke Wass for alvor skal sætte næsen op efter en anstændig landsholdskarriere, hvilket man som neutral observant af et skrantende dansk landshold, kun kan begræde.

Skriv en kommentar

OVERSIGT

Scroll to Top