The perfect guide to the casino

Blog: Penge, penge, penge

Fodboldstjerner gemmer en masse penge i skjul. Vores skarpe blogger Torben Aakjær tager jer igennem sagerne.

Penge kan de færreste få nok af, og det gælder naturligvis også super stjerner som James Rodriguez, Pepe og Ronaldo, der sammen med en hel masse kollegaer, i tæt samarbejde med firmaet Gestifute, de senere år har placeret større summer af dejlige Euro, tjent enten på deres reelle fodboldmæssige kunnen, alternativt på lukrative reklame- og sponsorkontrakter, hvor især den modelflotte Ronaldo er den af alle der høster langt de fleste penge.

Noget nær alt hvad han i en periode over 5-6 år har tjent på at medvirke i reklamer for firmaer som Armani, JBS, NIKE, Toyota m.v., har han efter sigende placeret uden for de spanske skattemyndigheders grådige hænder.

Gemmer penge på de britiske jomfruøer

Gestifute er bestemt ikke et hvilket som helst firma, for det er såmænd et
agentfirma, ejet af den måske mest hypede af alle fodboldagenter/mellemhandlere i international fodbold, portugiseren Jorge Mendes, som i øvrigt også har en vis Mourinho i stald. Mendes og hans kumpaner har i perioden fra 2009-2014, fået placeret uhyrlige summer i såkaldte skuffeselskaber i De Britiske Jomfruøer, og bl.a. Ronaldo anklages i den forbindelse for skatteunderslæb, i det man aktuelt mener at han ikke har betalt nok skat af et beløb der svarer til lidt over ½ milliard dk.kr.

Faktisk har han blot betalt 3,8 % i skat, hvilket er betragteligt under hvad den almindelige lønmodtager i Spanien betaler, og også pænt under de 25 % som han og andre særligt højtlønnede (udenlandske) personer, bosat i Spanien efter 2004, er blevet lokket med, i det som vi i Danmark betegner som ”Forsker ordningen”, hvilket også mange fodboldspillere hentet til Superligaen, har nydt godt af, men det er en helt anden historie.

Indtil for nylig var der ingen, udover de nærmeste omkring Gestifute, som kendte til disse skuffeselskaber, men en person ved navn ”John” har for nylig lækket ikke så få dokumenter til den tyske avis Der Spiegel, som herefter, i samarbejde med en række europæiske aviser i European Investigative Collaborations (EIC) har trevlet det hele igennem, og danskere kunne så i den venstreorienterede avis Politiken, læse at Ronaldo højst sandsynligt havde snydt og bedraget, og måske derved kunne risikere at komme igennem samme juridiske undersøgelse, som Messi var for et par år siden, hvilket kostede den lille argentiner over 1 ½ års betinget fængsel.

Umiddelbart tyder meget dog på, i hvert fald hvis man skal tro hvad Gestifutes højtlønnede advokater udtaler, at alt er efter aftale med det spanske skattevæsen, så indtil der er fældet dom, skal man bestemt betragte Ronaldo
og de øvrige potentielt anklagede som uskyldige, om ikke i moralsk, så dog juridisk forstand.

Moral eller ikke?

For netop morale er naturligvis noget som især vi jantelovstyngede danskere går virkelig højt op i, og næppe var historien om Ronaldo kommet frem, førend flere aviser hev en historie frem om selveste Mister, alias Michael Laudrup, som igennem mange år har samarbejdet med den af udseende noget ukurrante Bayram Tutumlu, som mere ligner en overarbejdstynget grønthandler på Nørrebro, end en højt lønnet fodboldmellemhandler. Men ikke desto mindre har denne Tutumlu efter sigende lusket omkring 30 millioner Dk.kr. ned i egen lomme, efter at Swansea, klubben som Mister jo var ansat i for nogle år siden, hentede 7 forskellige spillere. At Mister skal blandes ind i den historie skyldes givetvis at man her i Danmark er åh så forarget over at han aktuelt lønnes i en rig ørkenstat, som tilsyneladende ikke deler moralkodeks med os retfærdighedsfede danskere.

Akkurat som lediggang er roden til alt ondt, så er penge, misundelse, jantelov og gætterier det bestemt også, så indtil der konkret foreligger en dom på Ronaldo og CO, så vil jeg personligt betragte den unge mand og hans kollegaer, for højt lønnede sportsfolk, som i min optik har fortjent hver en krone de tjener, og naturligvis har forsøgt at betale så lidt skat som overhovedet muligt.

Viser det sig derimod at der er snydt og bedraget, ja så falder hammeren naturligvis, men indtil da bør alle egentlig stille sig selv det spørgsmål, at hvis man selv fik muligheden, om man så ikke ville gøre nøjagtigt det samme – naturligvis under forudsætning af at det er indenfor lovens rammer.

Personligt ville jeg i hvert fald ikke tøve et sekund!

Er du en dygtig skribent? Så søg jobbet hos footy.dk

Mest læste på footy.dk

1. Dolberg afslører: Derfor jubler jeg kun beskedent, når jeg scorer
2. Vild byttehandel i sigte: Mourinho vil bytte klasseangriber for Real-stjerne
3. David Luiz’ mor ydmyger Agüero – smider dette billede på Instagram
4. Bekræftet: Manchester United henter Dolberg-kammerat
5. Afsløring: Liverpool indskrev denne bizarre £1m-bonus i Balotellis kontrakt

Leave a Comment

OVERSIGT

Scroll to Top