The perfect guide to the casino

Blog: Lige børn leger bedst

Footy.dk’s blogger Torben Aakjær puster til den Champions League-problemstilling, som har taget en masse spalteplads i den seneste tid.

Champions League (CHL) er de store klubbers legeplads, stedet hvor de rige bliver rigere, og stedet hvor alle klodens bedste spillere sæson efter sæson dyster overfor hinanden. Det er her super stjerner som Messi, Ronaldo, Neymar, Buffon og Lewandowski har det sjovt, og det er her tilskuerne betaler astronomiske beløb for at komme ind på de altid totalt proppede stadions, for at se deres helte.

Naturligvis er flere af de allerstørste firmaer også repræsenteret med alverdens reklame bannere, hvor man før, under og efter kampene, kan se at navne som Gazprom, Heineken, PepsiCo, Mastercard m.fl. ivrigt hælder penge ned i lommerne på de altid grådige klubber, hvor vinderen samlet kan opnå en fortjeneste på helt op imod 90 millioner Euro, ud af den samlede præmiesum på 1,3 milliarder Euro.

Det er alligevel også en slags penge, og naturligvis ønsker alle klubber i Europa en så stor del af disse penge, som overhovedet muligt, herunder også de små landes klubber, hvoraf vi her i lille Danmark jo især har en klub, der uden at fornærme andre, må siges at være den primære danske CHL klub, nemlig FC København, som igen i denne sæson er med fremme i gruppespillet, hvor de inden sidste rundes kampe, stadig teoretisk har en chance for videre avancement.

De store klubbers turnering

Uanset om det danske hold går videre eller ej, så er turneringen dog forbeholdt de store landes klubber, og meget gerne de store klubber i disse lande, hvilket illustreres af at 6 af klodens 10 rigeste klubber er sikret videre deltagelse, og alle de 4 største landes regerende mestre er ligeledes videre. I øvrigt ser det ud til, med mindre der sker revolutioner i sidste spillerunde, at alle klubber der går videre, er fra en af Europas 7 stærkeste ligaer. Kun Besiktas eller FC København kan spolere helhedsbilledet, hvilket topfolkene i UEFA, sponsorer, og langt hovedparten af tilskuerne naturligvis ikke håber, for som et gammelt ordsprog jo så rigtigt siger, så "leger lige børn bedst", og hvem gider se et middelmådigt hold fra Tyrkiet eller Danmark, når man kan nyde fodbold fra cremen af cremen, topligaerne i Europa.

Det er naturligvis også de tanker som fodboldlederne i det magtfulde UEFA hovedkvarter i Nyon (Schweiz) har haft, da de smed de kommende 3 sæsoners CHL struktur på bordet, til uddelt tilfredshed hos lederne i de tyske, engelske, spanske og italienske fodboldforbund m.fl., men givetvis ikke med andet end gråd og klagesang fra de små, og i den store sammenhæng aldeles ubetydelige forbund, herunder selvsagt det danske af slagsen, DBU, som i den senere tid har præsteret at være mere i mediernes headliners, end selv den ekskalerende bandekonflikt, Tønderpigens sørgelige historie, eller Lars Løkkes mere eller mindre heldige regeringsomdannelse.

DBU snyder sine egne

Udover at en vis direktørs mobiltelefon på forunderlig vis gik så meget i stykker, at selv hærdede teknik nørder (eftersigende) ikke kunne rekonstruere dens billeder, så viser det sig at man mere eller mindre bevidst har forsøgt at snyde sine vigtigste aktører, nemlig spillerne, som nu kan se frem til mange rare penge, retur fra DBU, hvis motto ‘en del af noget større’ mere og mere runger hult.

Og formår FC København ikke at kvalificere sig blandt de sidste 16 deltagere i CHL, ja så vil forårets kampe i turneringen være så godt som blottet for danske spillere, hvis man da lige ser bort fra Kasper Schmeichel i Leicester og muligvis Michael Krohn-Dehli i Sevilla. Hvis da altså Schmeichel kan slå tyskeren Zieler ud af kassen, og hvis altså uheldige Krohn-Dehli overhovedet igen kommer i nærheden af sin klubs bedste mandskab, efter at han som bekendt har været ude i over 1/2 år.

Summa summarum…

…så må man som neutral fodboldtilhænger i den grad se frem til næste sæson CHL, som fra da af og foreløbig yderligere 2 sæsoner, kommer til at køre en smule anderledes end hidtil, idet det nu bliver endnu sværere for de små landes klubber at komme med i det sjove selskab, og da jeg personligt hellere vil se kampe mellem Barcelona – Juventus, Chelsea – Bayern München eller PSG – Manchester City o.lign, fremfor kampe mellem FC København – Ludogorets eller Club Brugge – Malmö FF og videre i den dur, ja så er jeg personligt stor tilhænger af det nye elitære tiltag, og så må Letland, Sverige og Danmarks mestre, og sikkert også vice mestre lave deres egen øvle bøvle turnering, som passende kan afvikles på en pløjemark et sted i Jylland, hvor folk alligevel har andet og vigtigere ting at tænke på end fodbold.

En sådan turnering passer helt sikkert meget bedre i Den Bovlamme Unions mindset, for her kan telefonknuseren Bretton-Meyer, knævremaskinen Flemming Berg, eller en af de andre aldeles uskadelige, og i den store elitære sammenhæng komplet uduelige personager meget bedre finde fodfæste, for ‘lige børn leger jo altid bedst’

Er du en dygtig skribent? Så søg jobbet hos footy.dk

Mest læste på footy.dk

1. Afsløret: Denne vilde ting sagde Ronaldo til Bale inden straffesparket i Madrid-derbyet
2. Griezmann mødte Ronaldo på ferie – gik hen til portugiserens bord og sagde følgende i kølvandet på EM-finalen
3. FCK sagde farvel til ham i sommer: Nu kan de tjene millioner på ham
4. Koke kaldte Ronaldo en faggot: Her er portugiserens brillante svar
5. Aubameyang smider billede op fra træning, hvor Emre Mor er langt fra imponeret over stjernen

Skriv en kommentar

OVERSIGT

Scroll to Top