SPECIAL: Forholdet mellem Arsenal og Barcelona

Shared 2
 
Arsenal og Barcelona har et tæt forhold, når det kommer til transfers

Arsenal og Barcelona har et tæt forhold, når det kommer til transfers

To hold der generelt ligner hinanden rent fodboldmæssigt. Vi vil her www.footy.dk kigge på de transferforhold, der har været mellem de to store klubber de seneste år. 

Emmanuel Petit – 2000/01 – 14€ mio.

Den første spiller vi tage fat på var den franske midtbanespiller, Emanuel Petit. Han nåede at spille 85 kampe for Arsenal på tre sæsoner. Efter de tre år i Arsenal skiftede han til den spanske klub for 14 mio. euro, men det blev ikke til mere end en enkelt sæson i det spanske. Flere skader gjorde det svært for ham at falde til, og det endte med en returbillet til England, hvor han i stedet skulle præsentere Chelsea

Marc Overmars – 2000/04 – 40€ mio.

Samme år skiftede Marc Overmars til Barcelona, hvor Overmars blev erhvervet for omkring 40 mio. euro, hvilket gav et par rekorder: Det dyreste spiller salg af en engelsk klub, det dyreste indkøb af en spansk klub og den dyreste hollænder. Han nåede at spille 99 kampe for klubben inden han skiftede til hollandske Go Ahead Eagles.

Giovanni van Bronckhorst – 2004/07 – 2€ mio

Giovanni van Bronckhorst blev først lejet ud med mulighed for at gøre skiftet permanent efter lejeopholdet, hvilket han gjorde for 2 mio. euro. Hans ophold bød på titler og fem mål i sine 108 optrædener, hvorefter han skiftede til Feyenoord.

Thierry Henry – 2007/10 – 24€ mio

Efter Bronckhorst forlod truppen kom der en nu Arsenal-spiller. Thierry Henry blev hentet til klubben for 24 mio. euro. På tre år blev det til 35 mål i 80 optrædener for catalanerne, hvor han b.la. var med til at vinde seks trofæer på et år. Han skiftede herefter til New York Redbulls.

Alexander Hleb – 2008/nu – 17€ mio

Året efter Henry blev hentet blev endnu en Arsenal-spiller præsenteret. Hviderusseren, Alexander Hleb, blev hentet for 17 mio. euro, men har dog aldrig slået til. Første sæson bød på 19 kampe, hvor han ellers er blevet lejet ud de seneste tre år.

Cesc Fabregas – 2011/nu – 34€ mio

Cesc Fabregas spillede i sine helt unge dage i Barcelona, men som 16-årig skiftede til Arsenal. Med tiden blev han en af verdens bedste midtbanespillere og efter flere års rygter skiftede han tilbage til sin barndomsklub for 34 mio. euro. Det gør skiftet til den største handel mellem de to klubber.

Alex Song – 2012/ny – 19€ mio

Arsenal og Barcelona har i dag bekræftet, at de to klubber er blevet enige om en overgangssum på €19 millioner på Alex Song. Han skal formentlig erstatte Seydou Keita som breddespiller, og spilletiden vil formentlig være begrænset for camerounianeren.

Catalanerne er tydeligvis glade for at handle i den engelske klub, hvilket man godt kan forstå, da investeringerne primært har været gode.

Ingen kommentarer endnu

MEST LÆSTE

SUPERLIGA SÆSONSTART

Partnere